Livrare & Retururi

Condiții de transport și retur


Produsele comandate se livreaza in termen de 24 ore pana la 3 zile lucratoare, de la data confirmarii transmiterii comenzii catre firma de curierat selectata la finalizare comanda.

In perioadele de varf pentru cumparaturi si in perioadele de reduceri, livrarea ar putea dura cu 24 pana la 72 ore mai mult.

Transportul este gratuit pe teritoriul Romaniei la comenzile cu o valoare mai mare de 200 de lei.

Transportul este gratuit pentru comenzile cu livrare in aria de acoperire a DPD COURIER.

Pentru comenzile mai mici de 200 de lei costul transportului este de 15 lei pe teritoriul Romaniei.

Pentru comenzile din Europa se percepe o taxa de transport de la 79 pana la 189 lei pentru orice comanda pe teritoriul UE.

Comenzile din UE vor fi platite in prealabil inainte de livrare prin Transfer Bancar sau Netopia Payments.

Transportul se efectueaza la adrese de domiciliu sau alte adrese de pe teritoriul Romaniei / UE. Puteti alege metoda de livrare care vi se potriveste cel mai bine pe pagina de finalizare a comenzii.

Informatii privind exercitarea dreptului de retur (retragere/renuntare comanda)

Pentru produsele standard aveti la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a decide dacă articolul este potrivit pentru dumneavoastră. Oversized.ro garanteaza faptul că va restitui contravaloarea produselor comandate cu conditia ca acestea să fi fost pastrate în stare corespunzătoare inainte de returnare si sa nu fi fost folosite.

Dreptul de retur pentru produsele nepersonalizate

Potrivit prevederilor legale în vigoare, „consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunta la cumparare, fara penalitatii si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile calendaristice lucratoare de la primirea produsului”

Produsele care nu satisfac cerintele dumneavoastră vor fi expediate In starea in care au fost primite, inapoi la OVERSIZED.RO firma SC. OVERSIZED SHOP SRL la adresa – Cutitul de Argint 68, Sector 4, Bucuresti, Romania.

Va rugam mentionati Destinatar : “Oversized.ro – Oversized Shop Srl “.

Returul va fi expediat pe cheltuiala clientului, împreună cu Formularul de Retur completat (formularul nu este obligatoriu insa ajuta la grabirea procesului de returnare a fondurilor) (daca nu a fost completat online). In cazul in care produsele care ajung la noi si prezinta ambalare rupta, sau alte urme de deteriorare sau utilizare ne rezervam dreptul legal de a refuza restituirea sumelor aferente produselor comandate sau de a deduce costurile aferente.

!!! Recomandam ambalare corespunzatoare pentru a putea receptiona bunurile intacte. Produsele se pot deteriora foarte usor la transport daca ambalarea nu este corespunzatoare.

Va rugam să ne informati in cazul in care ati efectuat un retur fara formular de retur.

Contravaloarea marfii returnate va fi restituita în maxim 30 de zile calendaristice de la momentul primirii acestei informatii. In cazul in care nu primim acesta informatie banii va vor fi returnati in 30 de zile calendaristice din momentul preluarii produselor returnate. Formularul pe care il punem la dispozitie este un model si nu este obligatoriu însă este recomandat pentru a putea identifica si returna contravaloare in termen mai scurt (de obicei 72 ore pana la 7 zile, insa nu este termen fix, poate dura pana la 30 zile).

Va rugam sa respectati termenul prevazut pentru inapoierea marfii.

Contravaloarea marfii returnate va fi restituita doar prin transfer bancar.
Se vor deduce din totalul rambursat costurile aferente expediției initiale, oferite gratuit de Oversized.ro în cazul comenzilor cu valoare mai mare de 200 lei (si alte cazuri cu livrare initiala gratuita).

In cazul inlocuirii produselor, noile produse comandate vor fi expediate în cel mai scurt timp în funcție de disponibilitate stoc. Acest serviciu denumit Swap este disponibil pentru inlocuirea produselor comandate si primite gresit.

Vă rugam să pastrati dovada de expediere a coletului returnat până la încheierea procesului de analizare a eventualei reclamatii, iar în cazul marfii returnate pana la momentul rambursarii banilor.

Dacă doriti sa returnati un colet cu produse defecte sau deteriorate din fabrica trebuie sa o faceti prin intermediul unei firme de curierat cu care SC. OVERSIZED SHOP SRL are contract, taxa aferentă livrării prin curier va va fi decontata în următoarele condiții : daca produsul primit este degradat, are un defect sau nu este produsul comandat de dumneavoastra.

In cazul in care produsul nu satisface asteptarile dumneavoastră sau marimea nu este corespunzătoare aceasta taxa aferenta livrarii nu va va fi returnata.

Aceasta politica de returnare este valabila pentru produsele achizitionate prin intermediul magazinului online Oversized.ro

IMPORTANT!
Dacă va ganditi sa returnati produsul, nu il utilizati!
Nu puteți utiliza produsele pe care le-ati primit, inainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vanzare-cumpare.
Produsele si comenzile sunt verificate cu atenție înainte de a fi ambalate și livrate, însă în cazul care sesizati neconformitati, ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail pe Vanzari@Oversized.ro cu dovada neconformitatii produsului și a facturii primite, iar echipa noastră va remedia situația în cel mai scurt timp, fară costuri suplimentare.

Următoarele tipuri de produse sunt exceptate din procedura de retur datorită naturii lor:
1. Produse personalizate la comanda clientului care prin natura lor nu pot fi returnate, produse clasificate în O.U.G. 34/2014, art 16/pct. a) c) f)
2. Ambalaje cadou produse care prezinta urme vizibile de folosire produsele care au fost utilizate în alte scopuri decât cele prevăzute inițial.

FORMULAR RETUR

Completeaza formularul

Introdu datele tale in campurile alturate si trimite produsul pe care doresti sa il returnezi prin intermediul cuurierului, ambalat corespunzator astfel incat sa nu se deterioreze la livrare. Recomandam returnarea produselor in ambalarea de protectie primita.

Te rugam specifica la adresa destinatar Str. Cutitul de Argint nr 68, Sector 4, Bucuresti cu mentiunea : Retur – Oversized.ro – SC OVERSIZED SHOP SRL

Campurile formularului de retur sunt necesare pentru identificarea comenzii si a produselor comandate.

Nu putem opera retururile cu date incomplete. Numarul de comanda il gasesti in email trimis la confirmarea comenzii, adresa email completata de tine la finalizarea comenzii.

Rambursarea fondurilor se face in contul bancar transmis. Nu putem returna cu ramburs contravaloarea produsului returnat.

Pentru o identificare mai usoara trimite pe email poza cu Awb-ul trimis

Toate campurile sunt OBLIGATORII